Küresel Yurttaşlar için Küresel Hikayeler Webinar Serisi’nin ikinci buluşması COVID 19 ve İklim Krizi Günlerinde Sanata Bakmak: Rönesans webinarına davetlisiniz!
Covid 19 virüsü sanata erişim konusunda da hayatımızda değişikliklere yol açtı. Tiyatro, sinema, konser ve sergi salonları gösterimlere kapandı. Bazı müzeler online olarak eserlerini gösterime açarak bu durumu telafi etme yoluna gittiler. Sanatçılar online konserler verdiler. Kimi filmlere ve kitaplara ise açık erişim imkanı sunuldu. Biz de bu sürece tarihte sanatın patlama yaptığı bir döneme yani Rönesans’a dönerek ve dönemin belli başlı eserlerini beraber inceleyerek ve tartışarak katkı sunalım istedik.
Kozalak Derneği olarak ortak kültürel mirasın ve sanatsal çeşitliliğin küresel yurttaş kimlikleri yaratmadaki önemine inanıyoruz ve bu seminerde bu mirasın ve çeşitliliğin önemli bir parçası olarak Rönesans dönemini küresel bir perspektifle ele almayı hedefliyoruz. Nasıl ki bir canlıyı anlamak için içinde yer aldığı ekosistemi anlamak gerekiyorsa bir sanat eserini anlamamız için de o eserin içinde yer aldığı ekosistemi yani koca bir ilişkiler ağını okumamız gerekiyor. Biz de bu seminerde sanatçıların hamilerinden müşterilerine, dönemin estetik tatlarından sanatın kullanım biçimlerine, sanatçının atölyesinden malzemesine, dönemin dini kurumlarından küresel siyasi olaylarına uzanan bir yelpazede Rönesans sanatının ekosistemine bir bakış atmayı istiyoruz.
Webinar yürütücüsü kimdir?
“Can Veyselgil, tarihçi/araştırmacı. Geç Osmanlı Tarih Yazıcılığı üzerine olan doktora tezini Boğaziçi Üniversitesi’nde 2018 yılında, Geç Dönem Osmanlı seyyahları üzerine olan yüksek lisans tezini ise Sabancı Üniversitesi’nde 2011 yılında tamamladı. Bilgi Üniversitesi Ekonomi ve Tarih bölümlerinde lisans derecesi olan Can, son 5 yıldır çevre ve insani yardım kuruluşlarında yer alıyor ve onlar için projeler geliştiriyor. Kozalak Derneği’nin kuruluşuna katkı koyanlardan biri. Ayrıca Sabancı Üniversitesi’ndeyken 2 sene dünya tarihi dersleri için öğreticilik yapan Can’ın, Santral İstanbul Enerji ve Çağdaş Sanat Müzesi’nde ise iki yıllık müze rehberliği deneyimi var.”
Webinara kimler katılabilir?
Küresel yurttaşlık bakış açısını geliştirmek isteyen ve webinarın konu başlığına merakı olan gençler ve yetişkinler.
Webinar ne zaman ve nerede gerçekleşecek?
30 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00 -17.00 arası “ZOOM” uygulaması üzerinden online olarak gerçekleşecek.
Katılım için aşağıdaki linki 28 Mayıs Perşembe gece yarısına kadar doldurabilirsiniz.
29 Mayıs Cuma günü başvuru yapanlarla iletişime geçilecektir.
Kozalak Derneği Program Ekibi
WEBİNARA KATILIM İÇİN TIKLAYINIZ!